Voorlichtingsbijeenkomst: Prostaatkanker... wat nu?

maandag 15 februari 2016

Op vrijdag 18 maart 2016 organiseert de ProstaatKankerStichting.nl in samenwerking met specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben (gehad) en hun naasten. De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en is van 17.00 - 19.00 uur. Aanmelden is nodig; dit kan via patientencommunicatie@jbz.nl of via telefoonnummer (073) 553 65 77.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertellen uroloog Jorg Oddens en oncoloog Tineke Smilde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis over het traject dat iemand doorloopt wanneer de diagnose prostaatkanker is gesteld. U krijgt informatie over de nieuwe plek die een gecombineerde chemo- en hormoontherapie in de behandeling kan innemen. En wat als hormoontherapie niet meer goed werkt?

Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Ook kunt u vragen stellen aan de specialisten en de vertegenwoordigers van de ProstaatKankerStichting.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patient. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit een kerngedachte: Aandacht maakt 't beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit 's-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo'n 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Cooeperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.