Delhaize Groep persmededeling - Inkoop van eigen aandelen

BRUSSEL, Belgie, 18 maart 2016 - Delhaize Groep publiceert de informatie betreffende de inkoop van eigen aandelen in overeenstemming met de Belgische wetgeving.

Delhaize Groep heeft het volgend aantal eigen aandelen verworven in een buiten-beurs operatie overeenkomstig een terugkoopprogramma uitgevoerd door een kredietinstelling voor de verwerving van aandelen van Delhaize Groep om te voldoen aan uitoefeningen van aandelenopties toegekend aan haar management:

 Datum van verwerving Aantal verworven aandelen Prijs per aandeel (EUR)
       9 maart 2016               2 104                    71,84
       9 maart 2016              18 259                    66,29
       9 maart 2016              22 311                    54,11

Deze kredietinstelling neemt haar beslissingen om aandelen van Delhaize Groep te verwerven onafhankelijk en wordt niet beinvloed door Delhaize Groep wat betreft het tijdstip van de verwervingen.

Meer informatie over het inkoopprogramma van eigen aandelen van de onderneming vindt u op onze website www.delhaizegroep.com.

>> Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsretailer die actief is in zeven landen op drie continenten. Op het einde van 2015 telde het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 3 512 winkels. In 2015 boekte Delhaize Groep een omzet van EUR24,4 miljard en een netto winst van EUR366 miljoen (aandeel van de Groep). Op het einde van 2015 stelde Delhaize Groep ongeveer 154 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op NYSE Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website van de Groep www.delhaizegroep.com. Vragen kunt u sturen naar investor@delhaizegroep.com.

>> Contacten

Investor Relations: + 32 2 412 2151

Media Relations: + 32 2 412 8669

VOORZICHTIGHEID OMTRENT VOORSPELLINGEN

De verklaringen, andere dan over feiten uit het verleden, die in deze persmededeling zijn opgenomen of waarnaar wordt verwezen, evenals andere schriftelijke en mondelinge verklaringen die van tijd tot tijd door Delhaize Groep of haar vertegenwoordigers worden gedaan en die gaan over activiteiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen waarvan Delhaize Groep verwacht of anticipeert dat ze in de toekomst zullen of kunnen plaatsvinden, zijn voorspellingen in de betekenis van de Amerikaanse federale financiele wetgeving en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Dit omvat, maar is niet beperkt tot de financiele flexibiliteit of synergien, de uiteindelijke waarde van besparingen voortvloeiend uit gezamenlijke inkoop en de verwachte voordelen van deze strategieen zijn voorspellingen en kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen zoals 'vooruitzichten', 'verwachtingen', 'geloven', 'schatten', 'beogen', 'voorspellen', 'begroten', 'voorzien', 'strategie', 'zou kunnen', 'doelstelling', 'anticiperen', 'nastreven', 'plannen', 'verwachten', 'vermoedelijk', 'zullen', 'zouden' of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving of regelgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw, renovatie, integratie of conversie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het meest recente jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F en andere neerleggingen door Delhaize Groep bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document ter referentie opgenomen. Delhaize Groep neemt geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de voorspellingen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.

Persmededeling in pdf-formaat Mar 18, 2016

HUG#1995640 Delhaize Group

Delhaize GroupSquare Marie Curie 40, 1070 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 412 29 48 * F. +32 (0)2 412 29 76