Tim Raue dit weekend gastchef in RIJKS(R)

18 maart 2016 - 9:57

Komend weekend is de Duitse sterrenkok Tim Raue gastchef in RIJKS(R), het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij van vrijdag tot en met zondag een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

Joris Bijdendijk kookt samen met Berlijns beste kok

tim Tim Raue guestchef RIJKS(R). Foto Rinze Vegelien

Tim Raue (Berlijn, 1974) werd eind vorig jaar door de restaurantgids Gault&Millau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Zijn restaurant Tim Raue in de Berlijnse wijk Kreuzberg is bekroond met twee Michelinsterren, 19 punten Gault&Millau en staat nummer 52 in de wereldranglijst van The World's 50 Best Restaurants.

Raue staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Peking eend en Dongpo speenvarken. In Raue's keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor.

RIJKS(R), onlangs zelf toebedeeld met 16 Gault&Millau-punten, nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS(R)chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Franc,ais in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en Andre Chiang (Andre in Singapore en RAW in Taiwan).

rijksrestaurant.nl