Gemeente Leiden: 1.000 nieuwe fietsparkeerplekken bij Leiden Centraal erbij

vrijdag, 18 maart 2016

Voor alle fietsers, die van en naar station Leiden Centraal fietsen, is er goed nieuws. Vanaf vrijdag 18 maart is de stallingscapaciteit voor fietsen bij het station met 1000 plekken uitgebreid. Op het Morssingelterrein (achter de Jumbo en de Aldi) zijn tijdelijk 900 extra fietsparkeerplekken en 100 plekken voor bakfietsen en scooters aangelegd.

De wens van de gemeenteraad was om op korte termijn binnen een straal van 200 meter van de ingang van het station extra fietsparkeerplekken te creeren. Het Morssingelterrein bleek de meest geschikte locatie hiervoor. Borden verwijzen fietsers naar het terrein achter de Jumbo en de Aldi.

Tijdelijk

De nieuwe stalling is een tijdelijke stalling. Als de grote, inpandige stalling met bijna 5000 fietsparkeerplekken in de nieuwbouw Lorentz (het eerste deel van het Rijnsburgerblok) klaar is, wordt gekeken of deze stalling nog nodig is.

Negen stallingen

Door de nieuwe gratis stalling op het Morssingelterrein hebben fietsers nog meer stallingsmogelijkheden rondom station Leiden Centraal. In totaal zijn er nu ruim 13.000 plekken, verdeeld over negen fietsenstallingen, in het Stationsgebied. Er is dus altijd plaats om met de fiets naar station Leiden Centraal te komen, bijvoorbeeld ook op de Trafolocatie achter de bussen.

Investeren

Leiden investeert de komende jaren flink om het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met meer stallingen en nieuwe, snellere en veiligere fietsroutes. Fietsen draagt bij aan Leiden Bereikbaar en aan een betere leefomgeving in de stad.

Voor meer informatie kijk op www.leiden.nl/fietsen