Nieuw lid Raad van Toezicht TU Delft, drs. Gijsbert de Zoeten RC

18 maart 2016 door Webredactie Communication

De minister van OCW heeft per 1 mei 2016 drs. G. (Gijsbert) de Zoeten RC voor vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de TU Delft. Gijsbert de Zoeten volgt Maarten Schoenfeld op die per diezelfde datum de Raad verlaat vanwege het einde van zijn tweede en laatste benoemingstermijn.

Gijsbert de Zoeten heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Postdoctorale Controlleropleiding (RC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd. Hij heeft diverse management- en directiefuncties in de financiele discipline bij Unilever vervuld en is sinds 2010 Financieel Directeur (CFO) Unilever Europa te Rotterdam. Daarnaast is Gijsbert de Zoeten betrokken als lid van het Curatorium bij de Controllersopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Gijsbert de Zoeten volgt Maarten Schoenfeld ook op als voorzitter van de Audit Commissie van de Raad van Toezicht. De Zoeten: `Ik zie er naar uit vanuit mijn expertise in het bedrijfsleven een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van dit topinstituut.'

De samenstelling van de Raad van Toezicht is per 1 mei 2016:

* Drs.ir. J. van der Veer, voorzitter

* Prof. dr. D.D. Breimer, vicevoorzitter

* mw. Ir. L.C.Q.M. Smits van Oyen MBA

* mw. Drs. C.G. Gehrels

* Drs. G. de Zoeten RC

De Raad van Toezicht wordt benoemd door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Raad heeft een aantal in de wet genoemde specifieke taken, waaronder de aanstelling van leden van het College van Bestuur, de goedkeuring van het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan, de keuze van het medezeggenschapsstelsel, de begroting en het jaarverslag.