Mentorprogramma's bijeen voor Europese top

Nieuwsbericht | 16-03-2016 | 15:25

Mentoring is een bewezen instrument. Niet alleen bij het aanpakken van jeugdwerkloosheid, schooluitval of lage interesse in het beroepsonderwijs. Maar ook door bij te dragen aan de kwaliteit van studieloopbaan en ondernemend gedrag. Het aantal mentorprogramma's neemt dan ook snel toe. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa.

Fotograaf: Hans Moolenaar / Moolenaar Fotografie

Mentoring als krachtig instrument

Op 17 en 18 maart komen mentorprogramma's, onderzoekers, bedrijfsleven en overheden samen om met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren en vooral van elkaar te leren. Er staan drie hoofdthema's centraal: Mentoring in een economisch vitale regio, ontwikkelen van onderzoekslijnen voor Evidence-Based Mentoring en goede praktijkvoorbeelden van Mentoring als krachtig 21e-eeuws instrument. Deze top biedt Europese mentorprogramma's de kans met elkaar kennis te maken en nauwere samenwerking te realiseren.

Lancering European Center for Evidence-Based Mentoring

Tijdens de top vindt ook de officiele lancering van het European Center for Evidence-Based Mentoring plaats. Dit centrum zal onderzoek doen, kennis generen en toegepaste onderzoeksmethodologie delen. In september 2015 ondertekenden de Friese mbo en hbo onderwijsinstellingen, met prof. Dr. Jean Rhodes, directeur van MENTOR/UMB Center voor Evidence-Based Mentoring en met Mr W. Kooyker, voorzitter van MENTOR, een intentieverklaring. Deze intentieverklaring geeft de samenwerking weer tussen het Center in de Verenigde Staten en het Europese Center.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding kunt u terecht op de website over de Europese Mentoringtop.