Uitgelicht: dossier migratie en innovatie

Nieuwsbericht | 17-03-2016 | 08:28

Migratie en innovatie lopen als een rode draad door het voorzitterschap. De dossiers migratie en innovatie houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tijdens het voorzitterschap is er veel aandacht voor migratie. Sinds januari is er al veel besproken en gepubliceerd. Het dossier migratie zet alle nieuwsberichten en publicaties overzichtelijk onder elkaar.

Scheepvaart

Innovatie

Naast migratie is er ook aandacht voor innovatie. Innovatie is een van de vier thema's van het voorzitterschap. Nederland organiseert tijdens het voorzitterschap bijeenkomsten over innovatie, zoals de Innovative Enterprise, TEDxBinnenhof en de Open Science conferentie. In het dossier worden de innovatiebijeenkomsten uitgelicht. We laten zien hoe Nederland het voorzitterschap een innovatief tintje geeft en we publiceren interviews met belangrijke innovatieve spelers.

U en de EU

Nederland wil als voorzitter graag zoveel mogelijk mensen betrekken bij Europa. Naast de gebruikelijke politieke en ambtelijke bijeenkomsten zijn er speciale lesprogramma's. Ministers, staatssecretarissen en ambtenaren geven gastlessen op scholen en universiteiten. Ook is er een bezoekerscentrum op het terrein van het Europees Voorzitterschap. Daarnaast zijn er allerlei culturele activiteiten met Europa als uitgangspunt. Meer weten? Kijk dan op onze pagina U en de EU.