Succesvolle Adecco Streetday 17 maart 2016

De vierde Street Day van Adecco Group ondersteunt 1 miljoen werkzoekenden bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. 6700 Adecco Group medewerkers in 53 landen deelden hun expertise, tips en tools om bij te dragen aan het bestrijden van jeugdwerkloosheid en talentmismatch. Zuerich, 18 maart 2016. Adecco Group, wereldleider op het gebied van Human Resources-oplossingen, heeft zijn vierde 'Street Day' georganiseerd om werkzoekenden over de hele wereld te helpen aan een betere start op de arbeidsmarkt. Adecco Group medewerkers deelden hun expertise, tips en tools in 6700 workshops en coachingsessies in 53 landen in alle 6 werelddelen. Sinds de start in 2013 hebben we met onze Adecco Street Day al meer dan 3 miljoen mensen ondersteund.

Met een wereldwijd percentage van 13% is de jeugdwerkloosheid nog steeds gevaarlijk hoog met meer dan 15% in de VS, 22% in Europa en rond de 30% in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een hele generatie loopt het risico geen kans te zien zich professioneel te ontwikkelen waardoor hun vooruitzichten op de lange termijn in gevaar komen.

Het antwoord van Adecco Group hierop is ons mondiale Adecco Way to Work programma. Als onderdeel van dit initiatief toonden medewerkers van Adecco Group hun commitment op de vierde wereldwijde Adecco Street Day op 17 maart. Het doel: de dreigende werkloosheid het hoofd bieden door hun kennis op straat en in openbare ruimtes aan te bieden in 670 steden in 53 landen over de hele wereld.

Tijdens 3500 loopbaanbegeleidingsgesprekken, workshops en seminars, trainden deskundigen van Adecco Group werkzoekenden over belangrijke onderwerpen, zoals het inschatten van mogelijke loopbaankansen, betere CV's schrijven en het verbeteren van hun gespreksvaardigheden tijdens een sollicitatiegesprek. Het Street Day programma bestond ook uit "werk speeddaten" en hoe sociale media in te zetten om jezelf op de kaart te zetten om zo effectief online werk te vinden. Er werden naar schatting 1 miljoen mensen bereikt waarmee het totale aantal werkzoekenden op 3 miljoen staat dat Adecco heeft ondersteund sinds de eerste editie van Street Day in 2013. Way to Work(TM) door Adecco Group biedt ook een online loopbaancentrum met tips, ondersteunend materiaal voor loopbaanbegeleiding en mogelijkheden voor stages. In 2015 werden meer dan 3.000 stageplaatsen toegewezen over de hele wereld en de Group streeft zelfs naar 5.000 plaatsen in 2016.

Alain Dehaze, CEO Adecco Group: "Mijn dank gaat uit naar alle Adecco Group medewerkers die hun kennis en tijd hebben ingezet om werkzoekenden over de hele wereld te helpen. Er bestaat geen snelle oplossing voor werkloosheid, met name de situatie van de jeugdwerkloosheid is ernstig; hiervoor is gerichte actie vereist waarbij de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen moeten slaan. Een ding is echter zeker: we kunnen niet gaan zitten afwachten. De toekomst van jonge mensen is onze eigen toekomst. Door ze te helpen verbeteren we de vooruitzichten van onze landen, gemeenschappen en organisaties.

Ga voor meer informatie naar: www.adecco.nl/waytowork.

Adecco Way to Work(TM) hulpmiddelen Website: www.adecco.nl/waytowork

Facebook: www.facebook.com/WaytoWorkNederland

Twitter: www.twitter.com/AdeccoNL

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing & Communicatie Manager Adecco Group Nederland, 06-53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl en/of www.ajilon.nl.

Over Adecco Group Adecco Group, met hoofdkantoor in Zuerich, Zwitserland, is wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen. Met meer dan 32.000 fulltime medewerkers, en rond de 5.100 kantoren in meer dan 60 landen en gebieden over de hele wereld, biedt Adecco Group een brede reeks diensten waarbij elke dag meer dan 700.000 collega's worden ingezet bij onze klanten. Onze diensten bestrijken het brede terrein van tijdelijk personeel, permanente plaatsing, loopbaanverandering en talentontwikkeling, evenals uitbesteding en consulting. Adecco Group is een Fortune Global 500 bedrijf.

Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).