TiGenix: kennisgeving in verband met de converteerbare obligaties met vervaldatum in 2018

KENNISGEVING

DEZE KENNISGEVING IS NIET BEDOELD VOOR VRIJGAVE, BEKENDMAKING OF VERSPREIDING, RECHTSTREEKS OF ONRECHTSTREEKS, IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIE, CANADA OF JAPAN OF ENIGE JURISDICTIE WAAR DIT ONWETTIG ZOU ZIJN

TiGenix: kennisgeving in verband met de converteerbare obligaties met vervaldatum in 2018

Leuven (BELGIE) - 18 maart 2016, 19:00u CET - TiGenix NV (Euronext Brussels: TIG; de "Vennootschap"), een geavanceerd biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen op basis van zijn interne platformen van allogene, geexpandeerde stamcellen, doet deze kennisgeving in verband met de EUR 25.000.000 niet-achtergestelde, niet-gewaarborgde converteerbare obligaties met 9% interest en met vervaldatum in 2018 (ISIN Code: BE6276591128) (de "Obligaties") uitgegeven door de Vennootschap.

In overeenstemming met Voorwaarde 6.2 (f) van de Uitgiftevoorwaarden van de Obligaties, werd de Conversieprijs van de Obligaties aangepast ingevolge een plaatsing door de Vennootschap aangekondigd op 10 maart 2016 van 25.000.000 nieuwe aandelen aan een uitgifteprijs van EUR 0,95 per nieuw aandeel, of EUR 23.750.000 in totaal, met opheffing van de voorkeurrechten van de bestaande aandeelhouders van de Vennootschap. Bijgevolg heeft de Berekeningsagent vastgesteld dat de Conversieprijs aangepast moet worden van zijn vorige niveau van EUR 0,9414 naar het nieuwe niveau van EUR 0,9263 per TiGenix-aandeel (na toepassing van de afronding in overeenstemming met Voorwaarde 6.6 van de Uitgiftevoorwaarden van de Obligaties). De aanpassing van de Conversieprijs is in werking getreden op 14 maart 2016.

Interpretatie

Behoudens indien anderszins gedefinieerd in deze kennisgeving, zullen woorden en uitdrukkingen hier gebruikt de betekenis hebben zoals hieraan gegeven in de Uitgiftevoorwaarden van de Obligaties (zoals gewijzigd en/of aangevuld en/of aangepast van tijd tot tijd).

Over TiGenix

TiGenix NV (Euronext Brussel: TIG) is een geavanceerd biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen op basis van zijn interne platformen van allogene, of van donoren afgeleide, geexpandeerde stamcellen. Momenteel zitten twee producten van het technologieplatform op basis van uit vetweefsel verkregen stamcellen in de klinische ontwikkelingsfase. Cx601 zit in fase III voor de behandeling van complexe perianale fistels bij patienten met de ziekte van Crohn. Cx611 heeft een fase I/II-studie in vroege reumatoide artritis afgerond, evenals een fase I-sepsisprovocatiestudie. Met ingang van 31 juli 2015 heeft TiGenix Coretherapix overgenomen. Het belangrijkste celproduct (AlloCSC-01) van Coretherapix bevindt zich momenteel in een klinische studie van fase II voor acuut myocardinfarct (AMI). Coretherapix is van plan om AlloCSC-01 tevens in een chronische setting klinisch te testen en is ook betrokken bij de preklinische ontwikkeling van een farmaceutische formulering van groeifactoren om AMI te behandelen. Tot slot heeft TiGenix eveneens ChondroCelect ontwikkeld, een autoloog celtherapieproduct voor het herstel van kraakbeenletsels in de knie en het eerste geneesmiddel voor geavanceerde therapie (Advanced Therapy Medicinal Product of ATMP) dat werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Sinds juni 2014 heeft Sobi de exclusieve marketing-en distributierechten voor ChondroCelect voor de Europese Unie (behalve Finland, waar het wordt verdeeld door 'Finnish Red Cross Blood Service'), Noorwegen, Rusland, Zwitserland en Turkije, en de landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De hoofdzetel van TiGenix is gevestigd in Leuven (Belgie). Het bedrijf heeft ook een vestiging in Madrid (Spanje). Voor meer informatie, zie www.tigenix.com.

HUG#1995964

TiGenix

TiGenixRomeinse straat 12 bus 2, 3001 Leuven, Belgium

* T. +32 (0)16 39 60 63

* F. +32 (0)16 39 60 50