Oude boomgaard/gemeentevijver onderweg naar prachtige toegangspoort ..


[IMG]

25-03-2016

Het college van burgemeester en wethouders ontving mooie ideeen om de vijver en de oude boomgaard in het centrum van Boxtel nieuw leven in te blazen, als onderdeel van de herinrichting van het centrum. Maandag 21 maart werd de eerste schets voor het gebied gepresenteerd. De klankbordgroep
heeft meegedacht en ideeen aangeleverd zodat de gemeente een schetsontwerp kon maken. Na het terugleggen van dit ontwerp aan de groep volgde weer bijstelling van het schetsontwerp etc. Op deze manier is de metamorfose van het gebied in co-creatie ontstaan.

Herinrichting centrum

Vorig jaar maart nam de gemeenteraad besluiten over de inrichting van het centrum. Globaal leverde dat vijf deelplannen op: de realisering van STA-P, de herinrichting Markt, realisering parkeerplaats binnenterrein gemeentehuis en extra parkeerplaats nabij het Zusterpad, de (klankbordgroep)
inrichting aanloopstraten en de (klankbordgroep) inrichting gebied gemeentevijver en oude boomgaard.

Klankbordgroep

Wethouder Eric van den Broek: `Met alle ideeen uit de klankbordgroep zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Op dit moment zitten we de schetsfase van het ontwikkelingstraject en dat betekent dat we met de plannen weer verder naar buiten kunnen komen.' Bij de derde bijeenkomst, afgelopen
maandag, is dan ook de eerste schets gepresenteerd. Met de opmerkingen van de klankbordgroep maken we de komende maanden een definitieve tekening en deze leggen we in mei aan de groep voor.

De wethouder roept mensen of partijen uit Boxtel op om mee te denken over de inrichting van het gebied. Op het moment dat Boxtelaren of organisaties creatieve ideeen hebben om het gebied aantrekkelijker te maken kunnen ze direct contact opnemen met de wethouder.

Voor het project is een budget van EUR 30.000,- beschikbaar. De maatregelen in de schets passen in dat budget. De omgeving gemeentevijver en oude boomgaard moet een mooie parkachtige omgeving worden, met een mooie open padenstructuur, ontmoetingsplekjes en een open verbinding naar de Markt.
Ook komen er informatieborden met historische- en natuurinformatie. `Op deze manier wordt het een prachtige toegangspoort richting het centrum' aldus wethouder Van den Broek.