Nachtelijke afsluitingen A20/N456 bij Moordrecht richting Rotterdam | Rijkswaterstaat

Nachtelijke afsluitingen A20/N456 bij Moordrecht richting Rotterdam

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 maart 2016- Laatste update: 18 maart 2016 16:44 uur

In het weekend van 26 tot en met 28 maart is de A20 bij Moordrecht in de richting van Rotterdam twee nachten afgesloten tussen knooppunt Gouwe en de afrit bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De afrit Moordrecht vanuit Gouda en de oprit bij Moordrecht naar Rotterdam zijn afgesloten voor alle weggebruikers.

Reparatie wegdek

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt Boskalis in twee fasen aan het wegdek van de A20 ter hoogte van Moordrecht. Eerst wordt het wegdek gefreesd. Vervolgens wordt nieuw asfalt aangebracht.

Afsluitingen

Zaterdag 26 maart van 22.00 uur tot en met zondag 27 maart 10.00 uur en zondag 27 maart 22.00 uur tot en met maandag 28 maart 09.00 uur.

* De A20 is dicht tussen de knooppunten Gouwe en Nieuwerkerk aan den IJssel in de richting van Rotterdam. Vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel is de A20 weer open. * De afrit A20 vanuit Gouda en de oprit A20 naar Rotterdam zijn dicht (op- en afrit 18).

Omleidingsroutes

* Doorgaand verkeer vanuit Gouda naar Rotterdam wordt bij het knooppunt Gouwe omgeleid via de A12 en bij de afslag Zevenhuizen via de N219 naar de aansluiting op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel (afrit 17).

* Doorgaand verkeer bij de toerit bij Moordrecht wordt omgeleid via de N456, de N207 en de Coenecoopbrug naar de A12.

* Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Bekijk de omleidingsroute op de kaart (PDF, 1,16 MB).

Hinder en bereikbaarheid

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal 15 minuten. Alle woningen en bedrijven zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Direct omwonenden kunnen tijdens het weekend overlast ervaren van geluid, bouwverkeer en licht van de bouwlampen. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Gezamenlijke uitvoering

De nieuwe aansluiting Moordrecht A20 wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en ProRail. De nieuwe afslag Moordrecht is een paar honderd meter verplaatst richting knooppunt Gouwe, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam - Gouda, en sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg. Voor fietsers en lokaal autoverkeer is bovendien een tunnel onder het spoor gebouwd. De maatregelen zorgen voor minder files op de A20, een betere verkeersafwikkeling op afrit 18 bij Moordrecht en een verbeterde verkeersveiligheid.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of via de projectpagina A20: aanpak knelpunt bij Moordrecht. U blijft op de hoogte van de wegwerkzaamheden via vanAnaarBeter.