Hinder A7 door defecte vrachtwagen knooppunt Zaandam


29 maart 2016, 06:14

Verkeer in Noord-Holland moet dinsdagochtend rekening houden met flinke files op de A7 richting Amsterdam. Oorzaak is een defecte dieplader (convoi exceptionnel) op het knooppunt Zaandam. De enorme vrachtwagen staat stil in de verbindingslus naar de A8. De spitsstrook blijft daarom dicht.

De verwachting is dat de files in Noord-Holland snel aan zullen groeien. Voordat de spitsstrook op de A7 bij knooppunt Zaandam werd aangelegd stonden er dagelijks lange files. Vandaag gaan we dus terug naar de oude situatie. Het is niet bekend hoe lang het duurt voordat de vrachtwagen geborgen
is.

Bergingswerk enorme klus

De vrachtwagen heeft een defect aan het hydraulisch systeem. De dieplader is daarom ingezakt, leunt op het asfalt en lekt olie. Het bergen is een enorme klus: de vrachtwagen vervoert een kraanwagen.

Update 06:32 uur

Er staat nu al 7 kilometer file op de A7. De vertraging loopt op tot ruim 20 minuten. Verkeer rijdt langzaam vanaf Avenhorn. Vanzelfsprekend loopt ook de aansluitende N247 vast. De verwachting is dat dit alleen maar toe zal nemen.

Foto: (c) VID