Drentse motorrijders maken kans op gratis rijvaardigheidstraining


dinsdag 29 maart 2016

* [IMG]

Het voorjaar lijkt in aantocht en de eerste motorrijders zijn alweer op de weg gesignaleerd. Zo'n eerste rit is leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) en de politie helpen motorrijders daar graag een handje bij.

Via posters, borden langs de weg, bioscoopreclame en Facebook vragen ze aandacht voor veilig motorrijden. Drentse motorrijders maken bovendien via Facebook kans op een gratis rijvaardigheidstraining!

Foto uploaden

Wie kans wil maken op een gratis rijvaardigheidstraining kan op www.facebook.nl/veurjoarindekop een foto uploaden waarop te zien is hoe hij of zij veilig en goed voorbereid op pad gaat. Degene die dat het beste doet, wint een gratis motorrijvaardigheidstraining in Drenthe! Niet gewonnen? Niet
getreurd: het VVBD geeft iedere Drentse motorrijder van 14 maart tot en met 11 april 2016 20% korting op een motorrijvaardigheidstraining. Meer informatie over de actie en het aanmelden voor de trainingen staat op www.facebook.nl/veurjoarindekop.

Wethouder: "Zorg dat ze je opmerken"

Wethouder Jeroen Huizing is namens de gemeente Coevorden ambassadeur voor Samen richting Nul, de campagne om het aantal verkeersslachtoffers in Drenthe te verminderen. "Motorrijders kunnen zelf veel aan hun veiligheid doen, bijvoorbeeld door goed op te vallen. En door er rekening mee te houden
dat andere verkeersdeelnemers weer moeten wennen aan motoren op de weg. Zorg ervoor dat je zichtbaar bent. Daarbij is goed werkende verlichting op je motor natuurlijk een eerste vereiste. Maar ook het dragen van reflecterende kleding zorgt ervoor dat andere weggebruikers je op tijd opmerken."

Handige tips

Op de Facebookpagina van de campagne staan de komende periode naast de kortingsactie ook handige tips voor motorrijders en overige weggebruikers om veilig op weg te gaan en rekening met elkaar te houden.