Weblog: Wildlands


Eric van Oosterhout

Het zijn van die momenten die je altijd bij blijven: `waar was jij toen je hoorde dat Cruijff was overleden'. Ik zat op de spiksplinternieuwe tribune van de nieuwe dierentuin in Emmen.

We zouden gaan kijken naar de officiele opening toen het ineens gonsde: `Cruijff is dood'.

Daar gaat de opening van een dierentuin wel om door. Er is wel een grote stroomstoring, maar daar kan Johan ook niets aan doen. Als hij nog had geleefd, had hij vast wel geweten hoe het euvel verholpen moest worden. Terwijl de zeeleeuwen hun kunstje doen, komen op mijn telefoon de eerste
berichten binnen van RTV Drenthe: `of ik Cruijff wel eens heb ontmoet'. Dat is niet het geval. Maar ik geef wel mijn favoriete goal door. De veel jongere redactie heeft nog nooit gehoord van de Haagse goal met `het lintje'. 's Avonds zie ik juist dit doelpunt tien keer voorbij komen.
Weergaloos. Wij jongens imiteerden dit soort doelpunten eindeloos, waarbij het juichen makkelijker was dan het scoren.

Na de opening maken we een rondje door de dierentuin. Ik begeleid mijn Asser collega die op krukken lopend wel een handje kan gebruiken. Bovendien kunnen we uitstekend met elkaar. We genieten van het mooie park, waarbij we ons realiseren dat het lang zal duren voordat het weer zo rustig is.
Drenthe is een schitterende attractie rijker en Nederland een schitterende voetballer armer.

wildlands

wildlands

wildlands

wildlands

wildlands

Wilt u reageren op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.