Scholen en sportgebouwen vormen het hart van de wijk


Scholen en sportgebouwen vormen het hart van de wijk

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

dinsdag, 29 maart 2016

beeldmerk_in nieuwegein_LRHoe ziet de school en sporthal van de toekomst eruit? Een gebouw waarin zowel onderwijs, sport, kinderopvang, logopedist als zorgwoning een plek kunnen krijgen. Een gebouw dat flexibel in te richten is, maar ook flexibele gebruikers heeft. Dat was het ideale beeld dat
zich langzaam ontvouwde tijdens het stadsgesprek over de scholen en sportgebouwen in Nieuwegein.

Peter Snoeren, wethouder onderwijs: "Uit de discussie blijkt dat inwoners het belangrijk vinden dat school- en sportgebouwen het hart van de wijk vormen. En hoe dat eruit ziet is in iedere wijk anders. Daarom vervolgen wij dit stadsgesprek later in het jaar in de wijken."

Veel ideeen

Ongeveer zestig belangstellenden kwamen maandag 21 maart naar de Brede School de Lotus om deel te nemen aan het stadsgesprek over de toekomst van school- en sportgebouwen in Nieuwegein. Een greep uit de ideeen die werden geopperd:

* Verbindt scholen en sportzalen aan elkaar en zorg dat ze de hele dag te gebruiken zijn
* Maak ze niet alleen geschikt voor onderwijs en sport, maar ook voor educatieve- en culturele activiteiten
* Maak de gebouwen ook geschikt voor zorgwoningen
* Multifunctionele gebouwen vragen om flexibele instelling van de gebruikers
* Zorg voor een kantine in het gebouw

Een verslag van de bijeenkomst is te vinden op de website. Heeft u na het lezen hiervan nog andere ideeen? Laat ons uw reactie weten. Zie kader.

Hoe verder?

De reacties verwerken wij in een voorstel aan de gemeenteraad. Op basis daarvan kan de gemeenteraad een besluit nemen over de uitgangspunten voor de toekomst van deze gebouwen. We verwachten na de zomer in een aantal wijken verder te gaan met het ophalen van ideeen voor de school- en
sportgebouwen in de betreffende wijk.



Waar gaat het over?

De komende jaren gaan gemeenten en schoolbesturen investeren in vernieuwing van school- en sportgebouwen in Nieuwegein. Dit biedt mooie kansen om beter te voorzien in de behoeften van leerlingen, leerkrachten, ouders, sporters en wijkbewoners. Kijk voor meer informatie op de website:
www.nieuwegein.nl/scholenensportgebouwen2030.

Contactpersoon:

Kees Hilhors, k.hilhorst@nieuwegein.nl of 030-6071265.