Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Albrandswaard


De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 april 2016 de heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Albrandswaard. De heer Lokker is 67 jaar en lid van het CDA.

De burgemeester van Albrandswaard, de heer drs. H. Wagner, heeft om gezondheidsredenen zijn taken tijdelijk neergelegd. Hij hoopt zijn werk in de loop van 2016 te hervatten. Om de bestuurlijke continuiteit te waarborgen heeft de commissaris na overleg met de burgemeester en een afvaardiging
van de gemeenteraad besloten om een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Unaniem

De keuze voor de waarnemend burgemeester ging in goed overleg. Na een gesprek met de heer Lokker heeft een afvaardiging van de gemeenteraad unaniem ingestemd met de voordracht van de commissaris om de heer Lokker als waarnemend burgemeester te benoemen.

Ruime ervaring

De heer Lokker heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij was van 2001 tot 2007 gedeputeerde in de provincie Utrecht. Daarna was hij van 2007 tot 2010 waarnemend burgemeester van Bodegraven. Na de samenvoeging van deze gemeente met de gemeente Reeuwijk was hij tot 1 juli 2011 waarnemend
burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Van 2011 tot eind 2014 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk. Vervolgens was hij van december 2014 tot oktober 2015 waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee.