Herstelwerkzaamheden parkeergarage Theaterplein


In de komende weken worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan parkeergarage Theaterplein in Terneuzen. Er zitten scheuren in een klein deel van het dak. Samen met de aannemer die de parkeergarage heeft gebouwd, de onderaannemer en de constructeur is een plan van aanpak gemaakt. De
parkeergarage blijft tijdens de werkzaamheden open. Het deel met de scheuren is extra gestut. Het bovenliggende fiets- en voetpad is tot na de werkzaamheden afgesloten.

Uit nader onderzoek ter plekke en controle van stukken uit de archieven blijkt dat op de plaats van de scheuren het dak van de parkeergarage te zwaar wordt belast. Op die locatie ligt een fiets- en voetpad. Dit pad werd na de bouw van de parkeergarage aangelegd.
Volgens het ontwerp en de opdracht had hiervoor lichtgewicht materiaal gebruikt moeten worden. Er blijkt nu echter zwaar materiaal gebruikt te zijn.
Daarnaast was het fietspad toegankelijk voor alle verkeer, wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Hierdoor is de belasting van het pad zwaarder geweest.

Veiligheid staat voorop
Wethouder Frank Deij (Openbare Werken): "Veiligheid staat voorop. We gaan daarom de scheuren herstellen en de belasting van de parkeergarage op die locatie in orde maken, zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was. Volgens onderzoek kan de parkeergarage met het plaatsen van extra stempels in
gebruik blijven."