Bluewater Energy Services: Ledenbijeenkomst donderdag 31 maart 2016


Bluewater Energy Services: Ledenbijeenkomst donderdag 31 maart 2016

Geplaatst op 29 maart 2016
[IMG]
De Unie heeft een onderhandelingsresultaat bereikt over het sociaal plan. Dit sociaal plan is nodig wegens de aangekondigde reorganisatie en het verval van arbeidsplaatsen bij Bluewater.

Op donderdag 31 maart 2016 is er om 12.15 uur een bijeenkomst om eventuele vragen te bespreken en kunnen leden hun stem uitbrengen. Leden van De Unie bepalen met een meerderheid van stemmen of er sprake is van een definitief akkoord. Het sociaal plan geldt dan vervolgens voor alle medewerkers
die werkzaam zijn bij Bluewater Energy Services.

Locatie bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 31 maart om 12.15 uur op locatie Bluewater 1 en Bluewater 2 te Hoofddorp.

Sociaal Plan

De hoofdpunten van het sociaal plan: -Een looptijd van 1 mei 2016 t/m 31 december 2017.

* Inzet op van werk naar werk door een outplacementbureau. De kosten hiervan worden door de werkgever gedragen tot een maximum van EUR 3.630,- (inclusief btw). Voor interne vacatures geldt dat boventallige werknemers voorrangskandidaten zijn. Verder geldt dat een functie geschikt is als een
werknemer via opleiding binnen 6 maanden geschikt te maken is.
* Een studiebudget van EUR 3.025,- (inclusief btw).
* Werknemers worden zoveel mogelijk tijdens de door werkgever te hanteren opzegtermijn vrijgesteld van werkzaamheden terwijl het salaris wordt doorbetaald.
* Een minimale ontslagvergoeding van 2 bruto maandsalarissen, ongeacht lengte dienstverband.
* De berekening van de ontslagvergoeding is conform een aangepaste transitievergoeding:

* tot leeftijd 45 jaar geldt 0,5 maand per dienstjaar;
* vanaf leeftijd 45 geldt 1 maand per dienstjaar, zonder 10 dienstjaren-eis;
* de totale vergoeding wordt verhoogd met 20%;
* de vergoeding bedraagt maximaal EUR 91.200,- of 120% van het jaarsalaris.

* Plaatsmakersregeling. Een medewerker die niet boventallig is kan onder voorwaarden plaatsmaken voor een collega die wel boventallig is. De plaatsmaker ontvangt daarbij maximaal het bedrag van de geselecteerde boventallige collega.
* Juridisch advies wordt vergoed tot een bedrag van EUR 907,50 (inclusief btw).

Dat zijn wat ons betreft de hoofdpunten. Wij bieden dit resultaat met een licht positief stemadvies aan. Het is een sociaal plan met goede elementen, zoals de langdurige mogelijkheid om samen met ondersteuning van deskundigen op zoek te gaan naar ander werk. De vrijstelling van werk tijdens de
opzegtermijn kan ook helpen bij het vinden van een andere baan. Er blijven ook twijfels bestaan, zoals over de hoogte van de ontslagvergoeding, die is natuurlijk beter dan het wettelijk minimum maar of het genoeg is voor jullie weten we niet.

Sinds 1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid van kracht met daarin de transitievergoeding bij ontslag. Alles boven het wettelijk minimum levert forse discussies op. We hebben niet de illusie dat er nu nog meer in zit, wat in de onderhandelingen is blijven liggen. Het is nu aan de leden om in
te stemmen of het resultaat af te wijzen.

De tekst van het sociaal plan tref je hier aan.

Stemmen

De leden zijn per e-mail uitgenodigd om hun stem hierover uit te brengen. Zij kunnen stemmen tot en met zondag 3 april 2016.


Informatie

Voor vragen kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar Hans de Jong of hem te bellen op telefoonnummer 06-52522009.

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Branche: Architectenbureaus
Geplaatst in: Actueel Nieuws