Kom naar de informatieavond Veilig wonen - gemeente Oldebroek


Woningaanpassingen, voorkomen van ongelukjes, woninginbraken en babbeltrucs; ze komen allemaal voorbij op de informatieavonden veilig wonen op 11 april en 10 mei aanstaande.

Gewoon Gemak

SWO, Careander, Icare, Viattence en de gemeente Oldebroek hebben de handen ineengeslagen met het project Gewoon Gemak. Hiermee willen ze inwoners van de gemeente Oldebroek informeren over veiligheid in en om de woning en veilig bankieren.

Eenvoudige maatregelen

De meeste mensen blijven natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis wonen. Mensen kunnen hun huis met simpele ingrepen vaak veel veiliger maken. Een kleedje nodigt uit tot struikelen en een badkamervloer kan zomaar een uitglijer veroorzaken. Een donker steegje is
aantrekkelijk voor inbrekers en als u onzeker bent over bankieren maakt dit misbruik ervan gemakkelijker. Met eenvoudige maatregelen en vooral door meer bewustzijn kunt u uw veiligheid verbeteren en u veel ellende besparen.

Thema's

SWO, Careander, Icare, Viattence en de gemeente Oldebroek werken samen om mensen te stimuleren veilig te blijven wonen. Op de informatieavonden komen de volgende thema's aan bod:

* Veiligheid in uw woning (verzorgd door SWO en Icare), met uitleg subsidiemogelijkheid kleine woningaanpassingen
* Veiligheid van en om uw woning (verzorgd door Politie Noord Oost Gelderland)
* Veilig bankieren (verzorgd door Rabobank)

Inwoners van de gemeente Oldebroek zijn van harte welkom onder het genot van een kopje koffie hier meer over te weten te komen. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer en waar

* 11 april 2016 van 19.00 tot 21.00 uur in Kulturhus de Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek
* 10 mei 2016 van 19.00 tot 21.00 uur in Dorpshuis de Heerdt, Schiksweg 27, Oosterwolde