Royal FloraHolland - Studiereis Frankrijk


29 maart 2016Royal Floraholland Franse Moederdag

Op 27 en 28 mei 2016 nemen wij u graag mee op studiereis naar Frankrijk. U leert tijdens deze twee dagen alles over de Franse consument en keten.

Op 29 mei 2016 is het Moederdag in Frankrijk. De dag voor de Franse consument om bloemen en planten te kopen. Volgens onderzoek koopt 50% van de Franse consumenten bij voorkeur bloemen op deze feestdag. Zo'n 25% kiest liever een kamerplant. De Franse bloemist is de plek voor Moederdag
inkopen. Ze zijn hiermee koploper in Europa. Na de bloemist volgen de supermarkt en het tuincentrum.

Zo net voor Moederdag is het een uitstekend moment om zelf een kijkje te nemen in Frankrijk. Tijdens onze tweedaagse studiereis naar Frankrijk krijgt u meer inzicht in de Franse markt. En met meer kennis van de markt, kunt u uw producten nog beter positioneren en uw afzet verhogen.

Wat gaan we doen?

U gaat samen met de marktspecialist van Royal FloraHolland in een kleine groep diverse afzetkanalen bezoeken. U kunt met eigen ogen zien hoe het er in de Franse keten aan toegaat. Door in gesprek te gaan met de bloemisten en groothandelaren, krijgt u een goed beeld hoe de marktvraag zich
ontwikkelt. U krijgt antwoorden op vragen als:

* Hoe lopen productstromen?
* Wat is de rol van bloemen en planten in het retailkanaal?
* Wat is het gedrag van de Franse consument?
* Hoe ziet het standaard cadeau voor Moederdag eruit qua samenstelling en kleur?
* Welke tarieven hanteren groothandel en detailhandel?
* Welke (soorten) snijbloemen en arrangementen doen het goed?
* Welke potmaten zijn gewild?

En nog veel meer.

Kosten

De kosten voor de 2-daagse studiereis naar Frankrijk bedragen circa EUR 595 excl. btw. Dit is inclusief vervoer, overnachting, maaltijden en begeleiding.

Meer weten en aanmelden?

Aanmelden voor de studiereis naar Frankrijk kan tot 16 mei 2016 via onze Klantenservice. Zij helpen u ook graag verder als u vragen heeft.

* Neem contact op met de Klantenservice