Derde ondergrondse stalling


Derde ondergrondse stalling /

29 maart 2016 - Het ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft een subsidie van 3,5 miljoen euro toegezegd voor de realisatie van een derde ondergrondse fietsenstalling bij het station in Delft.

Fietsenstalling

Delft kan hiermee ook in de toekomst voorzien in de groeiende behoefte aan stallingsplaatsen. Volgens de prognose zijn in 2030 ruim 10.000 stallingsplekken nodig. Met de derde fietsenstalling is het mogelijk om op termijn alle fietsen ondergronds te stallen.

Blij met subsidie

Wethouder Lennart Harpe is bijzonder blij met de toegezegde subsidie: "De realisatie van de derde stalling kan nu worden meegenomen bij de planontwikkeling voor Nieuw Delft in de directe omgeving van het station. We kunnen de derde stalling straks ondergronds verbinden met de twee andere
stallingen. Dit biedt forenzen veel comfort en houdt de stationsomgeving bovengronds vrij van gestalde fietsen. Hiermee hebben we een prachtige oplossing voor het fietsparkeren, zowel voor de korte als de lange termijn."

Tweede stalling

Op dit moment beschikt Delft nog over een ondergrondse fietsenstalling met 5000 plekken en over een tijdelijke buitenstalling met 3700 plekken. De ondergrondse stalling is zo populair dat deze regelmatig vol is. Aan de achterzijde van het oude stationsgebouw is de tweede stalling in aanbouw
met 2700 plekken. Deze stalling kan in de eerste helft van 2017 in gebruik worden genomen. De gemeente hoopt dat de derde stalling begin 2019 klaar is.

Investeringskosten

De investeringskosten van de derde stalling zijn begroot op 7,6 miljoen euro. Vanuit regionale en provinciale subsidies is 2,8 miljoen euro beschikbaar. Met de subsidie van 3,5 miljoen euro draagt het ministerie fors bij in de totale kosten. De resterende kosten betaalt de gemeente.