Ministerraad van 25 maart 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 25/03/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 25 maart 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam volgende beslissingen:

* Overplaatsingsvergoeding aan de beschermingsassistenten van de Veiligheid van de Staat

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens twee ontwerpen van koninklijk besluit goed over de regeling van de overplaatsing en de toekenning van de overplaatsingsvergoeding van de
beschermingsassistenten van de Veiligheid van de Staat die worden overgeplaatst naar de Directie bescherming van de federale politie.

* Diverse bepalingen over economie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie en Consumenten Kris Peeters een voorontwerp van wet goed over diverse bepalingen inzake economie.

* Verlenging van de regels voor toekenning van de toelating van werkgeversgroeperingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de nadere regels voor de toekenning van de toelating om te functioneren als werkgeversgroepering verlengt tot 1 juli 2017.

* Kader voor het herstel en de afwikkeling van kredietinstellingen en beleggingsondernemingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een voorontwerp van wet goed dat een Europese richtlijn gedeeltelijk omzet in het Belgische recht door een kader in te voeren voor het herstel en de afwikkeling van kredietinstellingen en
beleggingsondernemingen.

* Rijgeschiktheidsnormen voor bestuurders die aan slaapapneu lijden

Op voorstel van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant gaat de ministerraad akkoord met het voorleggen aan het Overlegcomite van een ontwerp van koninklijk besluit dat de Europese richtlijn 2014/85, die de rijgeschiktheidsnormen wijzigt voor bestuurders die aan slaapapneu lijden, in
Belgisch recht omzet. Het ontwerp wordt voorgelegd aan het Overlegcomite om een akkoord te vinden met de Gewesten.

* Heropbouw van de Belgische afdeling van de Internationale School van de SHAPE

De ministerraad keurt op voorstel van eerste minister Charles Michel een ontwerp van samenwerkingsakkoord goed tussen de federale staat en de Franse gemeenschap over de financieringsregels en de werking van de internationale afdeling van de Internationale School van de SHAPE.

* B-FAST: zending van hulpgoederen naar Griekenland

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de interventie van B-FAST goed voor de zending van hulpgoederen naar Griekenland.

* Deelname van Defensie aan een coachingsopdracht van Congolese geniemilitairen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput de deelname goed van Belgische militairen aan een coachingsopdracht van Congolese geniemilitairen ten voordele van het Belgische Technische Cooeperatie (BTC)-project voor het verduurzamen van de brug van Nyemba in
de Democratische Republiek Congo (DRC).

* Omzetting van de richtlijn over het Europees beschermingsbevel

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed over de omzetting in Belgisch recht van de richtlijn over het Europees beschermingsbevel.

* Wederzijdse erkenning van de toezichtsmaatregelen uitgesproken als alternatief voor voorlopige hechtenis

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed over de toepassing van het beginsel van wederzijdse erkenning op beslissingen over toezichtmaatregelen uitgesproken als alternatief voor voorlopige hechtenis.

* Goedkeuring van twee overeenkomsten over onroerende domeingoederen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een voorontwerp van domaniale wet goed.

* Open offerteaanvraag voor schoonmaakdiensten van het North Galaxy-complex

De ministerraad gaat op voorstel van de minister van Financien akkoord met het opstarten van een open offerteaanvraag voor schoonmaakprestaties in het North Galaxy-complex in Brussel.

* Nieuwe sancties bij ernstige overtreding van asielzoekers in de opvangcentra

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie belast met Administratieve Vereenvoudiging Theo Francken een voorontwerp van wet goed met twee nieuwe sancties, opgelegd bij een ernstige overtreding in
de opvangcentra.

* Technische wijzigingen aan statuut van bepaalde burgerlijke ambtenaren van het stafdepartement inlichtingen en veiligheid van de krijgsmacht

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed met enkele wijzigingen aan het ontwerp van koninklijk besluit over het statuut van bepaalde burgerlijke ambtenaren van het stafdepartement inlichtingen en veiligheid van de
krijgsmacht.

* Defensie: diverse bepalingen over de militaire loopbaan van beperkte duur en de overplaatsing van bepaalde militairen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een voorontwerp van wet goed met enkele wijzigingen aan diverse bepalingen over de overplaatsing van bepaalde militairen en over de militaire loopbaan van beperkte duur.

* Defensie: diverse bepalingen over het statuut van de militairen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een voorontwerp van wet goed met wijzigingen van diverse bepalingen over het statuut van de militairen.

* Wijziging supplement bij de kinderbijslag van de militaire attaches en hun medewerkers bij de Belgische ambassades

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput een ontwerp van koninklijk besluit goed met een wijziging van de kinderbijslag voor de militaire attaches en hun medewerkers bij de Belgische ambassades.

* Fedasil: verlenging van de bestaande pre-opvang

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken de verlenging van de bestaande pre-opvang goed.

* Tussenkomst van Finexpo in aanvragen voor exportkredieten

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een aanvraag voor exportkrediet goed.

* Vereenvoudiging van het administratief en geldelijk statuut van het rijkspersoneel - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het administratief en geldelijk statuut van het rijkspersoneel wijzigt.

* Diverse bepalingen over het rijkspersoneel met de tuchtregeling - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat diverse bepalingen over het Rijkspersoneel wijzigt.

* Vierde luik van de uitvoering van het justitieplan

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed tot hervorming van de rechtspleging voor de rechtbank van koophandel en van het hoger beroep tegen de vonnissen van die rechtbank, tot wijziging van de rechtspositie van de gedetineerden en
houdende diverse bepalingen inzake justitie.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden