Ambassadeur Oekraine bezoek FoodValley regio

29.03.2016 10:51 Leeftijd: 26 min

Ambassadeur Oekraine bezoek FoodValley regio

Samen met gedeputeerde Michiel Scheffer was Wouter Kolff vrijdag 25 maart 2016 gastheer tijdens het bezoek van de heer Oleksandr Horin en zijn vrouw Natalia Tymoshenko. De ambassadeur van Oekraine heeft kennis gemaakt met ondernemers in Gelderland. In het bijzonder wilde hij de kracht achter FoodValley ontdekken.

Na een lunch in het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus, in het bijzijn van burgemeester Geert van Rumund, kreeg de ambassadeur enkele presentaties van bedrijven. Een van de bedrijven was Delphy uit Wageningen, een kennisinstelling op het gebied van Food en Flowers. Wereldwijd adviseur voor boeren en tuinders.

Aansluitend bezocht de ambassadeur Beekzicht, de moderne kalverstal van de familie Van Beek. Vader en zoon Van Beek leidden de ambassadeur en zijn vrouw rond en schetsten de mogelijkheden voor het houden van kalveren in Oekraine. "Wij helpen ondernemers uit Nederland graag bij het zaken doen in Oekraine", vertelde de ambassadeur. Wouter Kolff was tevreden over het bezoek: "Dit is goed voor de FoodValley regio, voor export en werkgelegenheid".