Termijn Berkel als Gezaghebber loopt af op 1 april 2016

Op 1 april 2016 loopt de eerste termijn af van Gerald Berkel als Gezaghebber van Sint Eustatius. De heer Berkel zal geen tweede termijn vervullen als gezaghebber, waarmee een vacature voor de functie is ontstaan. De WOLBES (Wet Openbare Lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba) schrijft voor op welke wijze en volgens welke procedure de Rijksvertegenwoordiger in de opvolging van de Gezaghebber dient te voorzien.

Het Rijk is Gezaghebber Berkel zeer erkentelijk voor zijn inzet in de afgelopen zes jaar, waarin hij als Gezaghebber van Sint Eustatius leiding heeft gegeven aan verschillende Bestuurscolleges van verschillende politieke samenstelling. En voor de manier waarop hij de belangen van de inwoners van het eiland steeds voorop heeft gesteld als richtsnoer voor het lokaal bestuur.

Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella vindt dat de heer Berkel, gegeven de nieuwe constitutionele verhoudingen sinds 10-10-10, een goede prestatie heeft geleverd aan de verdere ontwikkelingen op het eiland, vaak onder moeilijke bestuurlijke verhoudingen. Voor de inzet van Gezaghebber Berkel bij het Plan van Aanpak voor het op orde krijgen van de bestuurlijke organisatie op het eiland, verdient de gezaghebber respect.

De Rijksvertegenwoordiger wenst de heer Berkel en zijn gezin een mooie toekomst en veel succes bij de verdere ontwikkelingen in zijn loopbaan.

Over de wijze waarop afscheid van de heer Berkel als Gezaghebber zal worden genomen, volgt nadere berichtgeving vanuit het Openbaar Lichaam Sint Eustatius.