Julian Woodley wnd. Gezaghebber Sint Eustatius

Op basis van artikel 90 van de WOLBES heeft Rijksvertegenwoordiger Isabella, de heer Julian Woodley benoemd als waarnemend gezaghebber voor Sint Eustatius. Per 1 april 2016 is er een vacature voor de functie gezaghebber voor Sint Eustatius ontstaan. De heer Gerald Berkel is na een volle termijn van 6 jaar als gezaghebber teruggetreden. De nieuwe waarnemend gezaghebber zal dus per 1 april 2016 alle taken en verantwoordelijkheden als gezaghebber vervullen. De procedure voor het benoemen van een nieuwe gezaghebber is in gang gezet.

Sint Eustatius maakt een belangrijke periode in haar ontwikkeling door. De Rijksvertegenwoordiger heeft de heer Woodley daarom verzocht vooral zijn aandacht te richten op continuiteit van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen, de voortgang van de uitvoering van het Plan van Aanpak en het Meerjarenprogramma waar juist veel inhoudelijke projecten staan vermeld ten behoeve van de Statiaanse bevolking. Rijksvertegenwoordiger Isabella rekent op een goede samenwerking in het belang van Sint Eustatius.

Julian Woodley heeft een lange ambtelijke en politieke carriere achter de rug en brengt daardoor veel ervaring met zich mee. Hij heeft ruim 15 jaar gefunctioneerd als hoofd van de Afdeling Financien op Sint Eustatius. Daarnaast heeft Woodley in de afgelopen 25 jaar diverse belangrijke functies bekleed zoals lid van de Eilandraad, Gedeputeerde in het Bestuurscollege en lid van het Parlement van de voormalige Nederlandse Antillen. De afgelopen jaren was Julian Woodley waarnemend Rijksvertegenwoordiger. Per 1 april 2016 is hij uit deze functie ontheven.