Fietsendief op heterdaad gepakt


Fietsendief op heterdaad gepakt

Laatste update:
30-03-2016 | 14:31

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Bergen op Zoom - Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom werd op heterdaad aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Hij probeerde er vandoor te gaan op een lokfiets van de politie.

Afgelopen weekend plaatste de politie een lokfiets in de fietsenstalling aan de Kloosterstraat. De fiets stond op slot en woensdagochtend 30 maart 2016 kwam er een seintje binnen dat de lokfiets werd verplaatst. Dankzij de ingebouwde GPS-zender konden agenten de fiets traceren. De dief werd op
de Churchilllaan onderschept. De 24-jarige verdachte werd vervolgens aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek in verzekering gesteld.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra de fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een signaal. Agenten kunnen
zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden. Lees meer over (het voorkomen van) fietsendiefstal.