Waterschap dicht `gaten' in kademuur


Laatste update: 31 maart 2016.

Maandagochtend 11 april sluit Waterschap Rivierenland de `gaten' in de kademuur af. Door het afsluiten van deze coupures blijft het gebied erachter bij hoogwater veilig voor het rivierwater. Zij doen dit in het kader van een oefening.

Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades. Het gaat maandag om de vier coupures aan de Steenweg ter hoogte van Tivoli en supermarkt Albert Heijn. Tussen 09.00 en 15.00 uur sluit het waterschap de coupures om de beurt af. Ze worden daarna ook
weer geopend. De supermarkt blijft bereikbaar.

Aluminium schotten

Het waterschap maakt de coupures dicht met aluminium schotten. Tijdens de oefening kijken we of de procedures goed verlopen, of het materieel in orde is en hoe de samenwerking tussen de gemeente, het waterschap en de aannemer die het materiaal verzorgt verloopt.

Beperkte verkeershinder

Verkeershinder is onvermijdelijk. Het waterschap doet er alles aan om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren. De gemeente treft hiervoor de benodigde verkeersmaatregelen.

Voorbereiding

Om goed voorbereid te zijn op hoogwatersituaties oefent het waterschap jaarlijks de sluiting van een aantal van de in totaal 52 coupures in het rivierengebied. Iedere coupure komt eens in de vijf jaar aan de beurt.

Bron tekst & foto: Waterschap Rivierenland