Dierenwelzijn


Geschreven op: 29-03-2016 Gewijzigd op : 29-03-2016

hond website.jpg

hond

Dierenwelzijn staat landelijk steeds meer in de aandacht en vraagstukken vanuit de samenleving over dit onderwerp nemen toe.

De gemeente Woerden heeft nog geen beleid voor dierenwelzijn. Dit zorgt ervoor dat vragen over het welzijn van dieren nu nog ad hoc worden opgepakt. Samen met betrokken inwoners gaat de gemeente daarom aan de slag met dierenwelzijnbeleid.

Helder kader

Hoe omgegaan hoort te worden met dieren is beschreven in Europese, landelijke of provinciale wetgeving. Wat dierenwelzijn betekent op gemeentelijk niveau en welke regels gelden bij lokale vraagstukken is niet altijd even helder. Wethouder Margot Stolk: "Het welzijn van dieren ligt mij na aan
het hart. Ik vind het dan ook belangrijk dat er duidelijke afspraken komen hoe we omgaan met dierenwelzijn. Er is namelijk behoefte, bij inwoners en gemeentelijke organisatie, aan een helder kader van waaruit we vragen over dierenwelzijn behandelen."

Voor en door inwoners

Wethouder Margot Stolk: "Het nieuwe beleid maken we samen met actieve en betrokken inwoners en natuurlijk de lokale organisaties die zich bezighouden met het welzijn van dieren in onze gemeente. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat er goede afspraken komen rond dierenwelzijn. Binnenkort vormen
we daarom een klankbordgroep over dit onderwerp."

Het toekomstige beleid schetst straks helder op welke wijze de gemeente Woerden invulling geeft aan de taken en verantwoordelijkheden op het vlak van het dierenwelzijn, passend binnen de mogelijkheden die de gemeente daarvoor heeft.