Gedeeltelijk verbod voor honden park 'De Put' te Andijk


Een gedeelte van het park `De Put' te Andijk is verboden voor honden. In de rest van het park geldt de verplichting om honden aan te lijnen. Ook moet hondenpoep worden opgeruimd.

De Put in Andijk met terrein waar geen honden zijn toegestaanWe hebben gemerkt dat niet alle hondenbezitters van de regels op de hoogte zijn of zich aan de regels houden. In het park zijn loslopende honden aangetroffen. Ook hebben bijtincidenten plaatsgevonden met niet (goed) aangelijnde
honden.

Park `De Put' ligt nabij De Horn 27 te Andijk en bestaat uit een speelweide, kinderboerderij en een groenstrook. Op de speelweide zijn honden niet toegestaan. Ook een aangelijnde hond mag niet op de speelweide komen. In de rest van het park moeten de honden goed worden aangelijnd. Hondenpoep
moet in het gehele park worden opgeruimd. Als inwoners zich in de toekomst niet aan de regels houden, dan wordt overwogen een geheel verbod voor honden in te stellen voor `De Put'.

Boetes

U kunt een boete krijgen van EUR 90,= als uw hond niet aangelijnd is en een boete van EUR 140,= als uw hond op de speelweide loopt. Voor het niet opruimen van hondenpoep staat een boete van EUR 90,=.

Losloopgebieden

Wilt u uw hond los laten lopen? Ga dan met uw hond naar een van de losloopgebieden. Op onze website leest u waar de losloopgebieden zijn.