Ageas bevestigt afronding acquisitie van AXA's verzekeringsactiviteiten in Portugal

Op 7 augustus 2015 kondigde Ageas exclusieve onderhandelingen en zijn voornemen aan om de verzekeringsactiviteiten van AXA in Portugal over te nemen. Na de goedkeuring door de betreffende toezichthouders, bevestigt Ageas vandaag dat de transactie afgerond is.

De Portugese activiteiten van AXA omvatten een Niet-Levenactiviteit, Direct/Internetverzekeringen Niet-Leven en een activiteit Leven.

Met het afronden van de transactie verwerft Ageas:

o 99,7% van het aandelenkapitaal van Axa Portugal, Companhia de Seguros, S.A.,

o 100%(1) van het aandelenkapitaal van Axa Portugal, Companhia de Seguros de Vida, S.A,

o en via Axa Portugal, Companhia de Seguros, S.A.: een direct/internet platform voor Niet-levensverzekeringen dat door de Portugese branche van Axa Global Direct Seguros y Reaseguros S.A.U. werd beheerd.

Door deze transactie wordt Ageas in Portugal de op een na grootste verzekeraar op basis van premies, de op twee na grootste Niet-levensverzekeraar (met een marktaandeel van 14%)(2) en de op twee na grootste levensverzekeraar (met een marktaandeel van 19%)(3).

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azie, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiele instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in Belgie, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italie, Portugal, Turkije, China, Maleisie, India, Thailand, Vietnam en de Filippijnen.

Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 40.000 werknemers en in 2015 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 30 miljard (alle cijfers tegen 100%).

1. Waarvan 95,1% verworven van AXA en 4,9% van een minderheidsaandeelhouder

2. Inclusief Direct en Medis - cijfers uit 2015 onder voorbehoud van goedkeuring voor de acquisitie van Ac,oreana door Apollo - Bron APS (Associacao Portuguesa de Seguradores)

3. Cijfers uit 2015 - bron APS (Associacao Portuguesa de Seguradores)

HUG#1999693 Ageas

AgeasRue du Marquis - Markiesstraat 1, 1000 Brussels, Belgium

* T. +3225575711 * F. +3225575750