VID waarschuwt voor Belgische blokkades


3 april 2016, 20:36

De VID waarschuwt Nederlanders die deze week door Belgie reizen rekening te houden met wegblokkades. Boze truckers hebben nieuwe acties aangekondigd.

Ze zijn boos over de invoering van een nieuw tolsysteem. De VID voorziet op basis van informatie uit Belgische media vooral hinder in Wallonie. Truckers dreigen maandag diverse grensovergangen te blokkeren. Wanneer en waar ze dat willen doen is nog onduidelijk. Mogelijk wordt ook de snelweg
tussen Maastricht en Luik getroffen. Alleen vrachtverkeer zou worden tegengehouden, maar dit heeft onherroepelijk ook gevolgen (opstoppingen) voor overig verkeer.

Chaotische invoering

De invoering van het Belgisch tolheffingsysteem voor vrachtverkeer verloopt tot nu toe chaotisch. Zondagavond staat er nog altijd file op de A67 tussen Eindhoven en Turnhout door wachtende vrachtwagenchauffeurs. Vrijdag werd de situatie zo chaotisch dat Rijkswaterstaat besloot de trucks weg te
laten slepen. Als protest over het nieuwe systeem werden vrijdag en zaterdag diverse belangrijke snelwegen zoals de E19, E42 en E411 volledig geblokkeerd.

Foto: (c) VID