Rokjesdagloop breidt uit met Walk4MS

PERSBERICHT

Rokjesdagloop breidt uit met Walk4MS

Amsterdam, 21 januari – Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun keert terug op zondag 3 april op Amsterdam Science Park. Dit jaar wordt het hardloopevenement met drie wandeltochten uitgebreid, de Walk4MS. Je kunt nu dus kiezen voor 5 of 10 km hardlopen, maar ook 5, 10 of 15 km wandelen! De waterrijke route leidt de loopsters langs het Diemerpark, IJburg, de Zuider IJdijk en het Flevopark. Met de extra wandeltochten hoopt de organisatie een flinke schare vrouwen op de been te brengen en zo veel geld op te halen voor het gekoppelde goede doel, Stichting MS Research en het VUmc MS Centrum Amsterdam.

Een ode aan Martin Bril

Rokjesdagloop Amsterdam Ladiesrun viert dit jaar haar eerste lustrum. Het evenement is een ode aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur/columnist Martin Bril. Hij omschreef rokjesdag als ‘die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder.’ Bril zag in rokjesdag een optimistische dag, een dag van blijdschap '(...) omdat de winter echt voorbij is en de zomer voor de deur staat, ontzag voor vrouwen die het voortouw nemen, het goede voorbeeld geven, de teugels laten vieren.'

Ren, loop, rol voor MS

Tijdens de Rokjesdagloop loop je niet alleen voor jezelf, maar ook - met jouw goedvinden - voor onderzoek naar de letterlijk zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS). Voor de derde keer is het verbonden goede doel Stichting MS Research, en specifiek het wetenschappelijk onderzoek van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Bij je inschrijving kun je kiezen voor een donatie aan MS-onderzoek bovenop het inschrijfgeld. Het inschrijfgeld zelf is nodig voor de organisatie van dit fantastische evenement. Je kunt er daarnaast voor kiezen om samen met je vriendinnen extra geld in te zamelen via een eigen actiepagina.

Onderzoek naar MS

MS treft, 1 op de 1000, jonge mensen tussen 20 en 45 jaar in de bloei van hun leven en zet hen buitenspel door het onvoorspelbare verloop van MS. De huidige medicijnen remmen opvlammende ontstekingen af, maar stoppen de progressie van de ziekte niet. Wetenschappelijk onderzoek moet uiteindelijk leiden tot het vinden van een oplossing. Steun het VUmc MS Centrum Amsterdam bij dit belangrijke werk!

Wat moet je doen?

Meld je eerst aan als individuele deelneemster, als vriendinnenteam of als businessteam, via www.rokjesdagloop.nl. Ga vervolgens naar www.rokjesdagvoorms.nl en maak als individuele loper, of als team, je eigen actiepagina aan.

Voor meisjes én jongens van 6 t/m 12 jaar is er de Stadsdeel Oost Kidsrun (1 of 2 km). De ultieme kans om je klasgenoten of broer of zus het nakijken te geven! Begeleiding van een ouder is toegestaan.