Auke Hulst en Lisette Jonkman winnen Harland Awards

Tijdens het drukbezochte Gala van het Fantastische Boek zijn op 2 april de jaarlijkse Harland Awards uitgereikt, de nationale prijzen voor de beste Nederlandstalige roman en het beste korte verhaal in het fantastische genre.

Meer dan 400 auteurs, uitgevers en liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en magisch realistische literatuur kwamen bijeen in de Rode Hoed om de uitreiking bij te wonen. Na een middagprogramma vol panels en workshops presenteerden auteur Susan Smit en redacteur Chris Kooi - namens juryvoorzitter Tomas Ross - 's avonds het oordeel van de professionele jury.

De winnaar van de Harland Award Romanprijs, ter waarde van 2.500 euro, werd Auke Hulst met het boek Slaap zacht, Johnny Idaho, verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos. Deze sublieme toekomstroman werd gekozen uit eenenveertig ingezonden titels. Van Hulst verscheen eerder de boeken Kinderen van het ruige land en Buitenwereld, binnenzee.

Naast de romans werden maar liefst tweehonderd korte verhalen ingestuurd voor de Harland Awards Verhalenwedstrijd, die al een historie heeft van veertig jaar. De hoofdprijs van 1.000 euro voor het beste korte verhaal ging dit jaar naar Lisette Jonkman met het korte verhaal De vier stadia van verval.

De uitreiking geschiedde onder auspicien van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, tevens de organisator van het Gala.

Meer informatie: www.harlandawards.eu