5 Doe meer met maaisel 2.jpg


4 april 2016 In de Peel vond op 17 maart jl. de Green Deal bijeenkomst bioraffinage plaats. Vrijwel alle partijen die in 2015 de intentieverklaring Green Deal bioraffinage hebben ondertekend waren ook nu aanwezig. Ook een aantal nieuwe partijen zoals Energyport Peelland haakte aan.
5 Doe meer met maaisel 2.jpg Fles met extract na bioraffinage

Kleinschalige bioraffinage is een relatief nieuw concept dat de afgelopen jaren tot volwassenheid is gegroeid. Met deze innovatieve techniek wordt het mogelijk om -op basis van lokaal beschikbare gewassen- o.a. eiwitten en vezels voor veevoeder maar ook andere hoogwaardige producten te maken.
Bioraffinage draagt zo bij aan een circulaire economie in de Peel.

Tijdens de bijeenkomst pitchten Grassa!, Millvision en Energyport Peelland hun idee. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken, lichtte de werking en voorwaarden van een Green Deal toe. Na de presentaties zijn de drie
pitchers in drie ronden door alle deelnemers voorzien van input.

De vervolgbijeenkomst Green Deal heeft waterschap Aa en Maas samen met het Peelnetwerk georganiseerd. De komende weken wordt met de initiatiefnemers contact gezocht om te kijken hoe zij het beste geholpen kunnen worden om zo bij te dragen aan een circulaire economie in de Peel.