Lelystad waardeert haar mantelzorgers


Geplaatst: 4-4-2016

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom wil de gemeente Lelystad alle mantelzorgers die langdurige en intensieve zorg dragen voor een of meerdere inwoners van Lelystad graag in het zonnetje zetten. Lelystad waardeert mantelzorgers met het 'Lelystadse mantelzorgcompliment'.

Vrouw en man in rolstoel in het park

Lelypas

Samen met een aantal mantelzorgers, de Wmo clientenraad en het Steunpunt Mantelzorg is onderzocht hoe de Lelystadse mantelzorgwaardering het beste kan worden ingevuld. Hier kwam uit dat mantelzorgers graag een waardering in de vorm van een geldbedrag krijgen of in natura. Lelystad heeft daarom
gekozen voor twee vormen van mantelzorgwaardering. Mantelzorgers kunnen kiezen uit een Lelypas waarop een bedrag van maximaal EUR 200,- is gestort en een geldbedrag van maximaal EUR 180,-.

Aanvragen

De gemeente Lelystad wil graag alle mantelzorgers waarderen die langdurige en intensieve mantelzorg verlenen. Als u langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur mantelzorg per week verleent, komt u in aanmerking voor het Lelystadse mantelzorgcompliment. Het Lelystadse
mantelzorgcompliment 2016 is tot 1 november 2016 aan te vragen. Meer informatie over de aanvraag van de mantelzorgwaardering.