De Jacques Vriens Leeslijst


()

Jacques Vriens is dit jaar 40 jaar schrijver! Dit heugelijke jubileum werd afgelopen vrijdag (1 april) gevierd in theater De Fransche School te Culemborg.


Jacques werd verrast met een divers programma, want een flink aantal mensen wilden hem in het zonnetje zetten. Zo pakten Annet Schaap en Fredrike de Winter uit met een vrolijk optreden, sprak Gerlien van Dalen (directeur Stichting Lezen) lovende woorden, trad toneelgroep Spelenderwijs op met
een zeer vermakelijk toneelstuk en hield Eppo van Nispen (CPNB) een geweldige speech over een vrienselijke maatschappij.

De Jacques Vriens Leeslijst
Eppo van Nispen kende Jacques vanuit het CPNB De Jacques Vriens Leeslijst toe: 'Een onderscheiding voor een buitengewone auteur die op inspirerende wijze kinderen aan het lezen krijgt en houdt.' Jacques mag de Leeslijst t.z.t. doorgeven aan een andere auteur die hij waardig acht. Voor nu kan
hij er zelf van genieten, want zoals Jacques zelf zegt: 'voorlopig zijn jullie nog niet van mij af'.

In maart 2016 is Jacques zijn debuut Die Rotschool met die fijne klas als jubileumeditie verschenen. Later dit jaar zullen er nog meer titels verschijnen.

Bekijk meer foto's en lees meer over De Jacques Vriens Leeslijst op Boekblad.