Drie aanhoudingen na bedreiging met automatisch vuurwapen


Drie aanhoudingen na bedreiging met automatisch vuurwapen

Laatste update:
04-04-2016 | 17:01

Rotterdam - Drie verdachten zijn zaterdag aangehouden na de bedreiging van een 22-jarige Rotterdammer met een mogelijk vuurwapen op de Verlengde Motorstraat in Rotterdam.

Aanhoudingen via BTGV

Zaterdagmiddag kwam er een melding binnen van de bedreiging met vuurwapen door een man die vervolgens vertrok in een auto. Op de Bierens de Haanweg in Rotterdam is het voertuig stil gezet via een BTGV. (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten)

De politie hield twee mannen van 26 en 38 jaar uit Rotterdam aan, die in de auto zaten.

Patroonhouder en 30 patronen

In het voertuig lag geen vuurwapen, maar uit een kort onderzoek bleek dat de oorspronkelijke verdachte een woning aan de Verlengde Motorstraat in was gegaan. Dit pand werd door collega`s in observatie genomen en alle personen zijn naar buiten gepraat. Een vrouw bleef achter, zij woonde daar en
is de vriendin van een van de twee inmiddels aangehouden verdachten. Na huiszoeking vonden agenten een patroonhouder voor een automatisch vuurwapen en 30 patronen. Het onderzoek naar het automatische wapen wordt voortgezet. De vrouw is ook aangehouden, maar na verhoor heengezonden. De mannen
zitten nog vast voor bedreiging. De politie onderzoekt van wie de spullen in het huis zijn. Vermoedelijk kennen de verdachten en het slachtoffer elkaar. De politie onderzoekt de zaak.