Bewonersbrief plaatsing unieke `Bubbles' in de binnenstad


Lees voor
5 april 2016

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij de bewoners en ondernemers van de binnenstad:

onderwerp: plaatsing unieke `Bubbles' in de binnenstad

Beste bewoner,

Vanaf woensdag 6 april plaatst de gemeente moderne, ronde afvalbakken in de binnenstad. De zogenaamde `Bubbles' hebben een grotere inhoud dan de huidige prullenbakken en staan straks op 23 plekken. De locaties zijn bepaald na overleg met ondernemers uit de binnenstad.

Meer capaciteit met minder bakken

De Bubbles komen in plaats van 46 afvalbakken die nu in de binnenstad staan. Ze hebben een grotere inhoud en bieden dus meer capaciteit met minder bakken. De Bubbles zijn flexibel: ze staan los op de grond zodat ze bijvoorbeeld bij evenementen of per seizoen verplaatst kunnen worden. Daarnaast
zijn ze efficienter te legen. Ze worden leeggehaald met een zuigsysteem (in plaats van handmatig) waardoor ze ook nog eens arbotechnisch verantwoord zijn.

Plaatsing eerste Bubble

Op donderdag 7 april wordt de eerste Bubble geplaatst op de Koemarkt. Om 11.30 uur onthult wethouder Mario Hegger het exemplaar en geeft hij een demonstratie van het zuigsysteem. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Uniek

De Bubble is winnaar van de `Red Dot Product Design Award'. Dit is een wereldwijde erkenning voor het meest inventieve product, beoordeeld op design en functie. Winnende producten worden een jaar lang tentoongesteld in de `Red Dot' Musea van Essen en Taipei. En behalve in het museum staan ze
binnenkort dus ook in Purmerend! Naast Berlijn is Purmerend bovendien de enige stad in Europa waar deze Bubbles te bewonderen zijn. Ze zullen onze binnenstad dan ook een unieke uitstraling geven.

Overlast

Van het plaatsen van de Bubbles zult u geen overlast ondervinden. Het is wel mogelijk dat het verwijderen van de huidige bakken wat overlast met zich meebrengt. Denkt u hierbij aan het repareren/aanpassen van het straatwerk. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum, via telefoonnummer (0299) 452 452.

Met vriendelijke groet,

Henk Noordhuis
Wijkmanager