Straatroof scooter; Politie zoekt getuigen


Straatroof scooter; Politie zoekt getuigen

Laatste update:
05-04-2016 | 10:23

Utrecht - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op maandagavond 4 april. Een 18-jarige inwoner van Utrecht werd op het Majoor Bosshardt Plantsoen, onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp, beroofd van zijn scooter.

Eind van de avond om 22.30 uur zat het slachtoffer samen met een bekende op een bankje naast de speeltuin. Zijn matzwarte scooter van het merk Piaggio type Zip stond naast hem geparkeerd. Het slachtoffer zag op een gegeven moment twee jongens, komende uit de richting van de Ingen Houszstraat,
waarna ze doorliepen naar de Willem Arntzkade. Even later werd hij uit het niets van achter vastgegrepen en zag hij dat hij werd vastgehouden door dezelfde jongens. Het slachtoffer werd door de eerste verdachte vastgehouden, waarna hij op zijn hoofd werd geslagen. Hij kwam hierdoor ten val en
zag bij de tweede verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, werd hij onder bedreiging van het wapen, door de eerste verdachte geschopt. Vervolgens zag hij dat beide jongens op zijn scooter in de richting van de Willem Arntszkade wegreden.

Signalement verdachten

Verdachte 1:

* Lengte tussen 1.70 en 1.75 meter
* Lichtgetint uiterlijk met zwarte wenkbrauwen
* Droeg een donker trainingsjack met capuchon en donkerkleurige sjaal voor zijn neus en mond



Verdachte 2:

* Lengte tussen 1.70 en 1.75 meter
* Lichtgetint uiterlijk
* Droeg kleding gelijkend op verdachte 1

Getuigen gezocht

Getuigen die iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Utrecht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.