Theaterproductie over hoogwatergeul - Waterschap Vallei en Veluwe


Stichting IJsselhoeven voert een aantal dagen in mei een bijzondere theatervoorstelling op over de gebeurtenissen rondom de aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Er is vertaald hoe dat in het gebied is beleefd en ervaren.

De theateruitvoering draagt bij aan de periode die gepaard ging met de voorbereiding om het immense project achter te laten. Het theaterstuk is geschreven op basis van gesprekken met bewoners. Aan het stuk dragen zo'n 30 acteurs en 40 figuranten en muzikanten bij. Achter de schermen is er een
productiegroep (12 personen) en nog eens 25 medewerkers actief. Allen zijn op vrijwillige basis betrokken. In totaal worden er tenminste 1.000 toeschouwers verwacht. Groene Rivier speelt op locatie en de ontvangst is op de Loswal in Marle.

Wanneer?

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 20 mei, zaterdagmiddag en zaterdagavond 21 mei, woensdagavond 25 mei en donderdagavond 26 mei. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, de middagvoorstelling om 14.30 uur. Kaarten kosten EUR 12,50 (inclusief koffie); kinderen tot 12 jaar gratis.
Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via: (groenerivier@ijsselhoeven.nl).
Diverse media besteden aandacht aan het theaterstuk. Zie ook:

www.libelle.nl/regio/nieuws-regio/theaterproductie-groene-rivier