Tarieven Wmo-vervoer per regiotaxi voor Lelystad ongewijzigd


Geplaatst: 5-4-2016

Vanaf 1 april 2016 organiseert Connexxion samen met verschillende vervoerders het vervoer via Regiotaxi Flevoland. Dit gebeurt voor Lelystad en in samenwerking met de provincie Flevoland en de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde.

De heren Ankh Nijssen (Wmo-clientenraad Lelystad), Marc Rozendal (directeur Taxi Connexxion), Arie Stuivenberg (gedeputeerde Provincie Flevoland), Peter van Bergen (wethouder gemeente Dronten), Jan Korf (afdelingshoofd Werk, Inkomen & Zorg gemeente Lelystad) en Wim van der Es (wethouder
gemeente Zeewolde) geven groen licht aan Regiotaxi Flevoland

Wie mag in Lelystad gebruik maken van Regiotaxi Flevoland?

In Lelystad is Regiotaxi Flevoland alleen beschikbaar voor reizigers met een indicatie volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het meeste vervoer in Lelystad wordt vanaf die datum verzorgd door TCZ (Taxi Centrale Zwolle), maar het kan ook voorkomen dat een rit door een ander
vervoersbedrijf wordt verzorgd. De tarieven blijven in 2016 in Lelystad ongewijzigd. Reizigers met een Wmo indicatie betalen per rit een eigen bijdrage van EUR 1,65.

Wmo-vervoerspas

Klanten met een indicatie voor Wmo-vervoer zijn inmiddels in het bezit van een nieuwe vervoerspas. Hiermee kunnen zij reizen met Regiotaxi Flevoland. Deze pas is voorzien van naam en pasnummer. Dit pasnummer is nodig om een rit te reserveren. Wie gebruik maakt van vaste ritten, zoals
bijvoorbeeld een rit die elke vrijdag gemaakt wordt, dient deze ritten opnieuw aan te vragen. Wie gebruik maakt van een automatische incasso voor het betalen van de rit, moet deze opnieuw afgeven.

Reserveren Regiotaxi Flevoland

De wijze van reserveren is niet veranderd. Klanten kunnen via internet of telefoon een taxi bestellen. Houd hiervoor het pasnummer bij de hand. Een taxirit kan tot een uur van tevoren besteld worden. Het snelst gaat het reserveren van een taxi via internet. Ga naar de website
www.flevoland.nl/regiotaxi en klik op de knop `Regiotaxi reserveren' en volg de stappen van de aanvraagmodule.

Telefonisch reserveren

Reserveren kan ook telefonisch. Dat kan via het nummer 0900 - 222 88 77 (EUR 0,08 per minuut). Geef pasnummer en naam door aan de centrale en ook:

* het tijdstip dat u opgehaald wilt worden
* het ophaaladres
* het bestemmingsadres
* eventueel mee te nemen hulpmiddel (rolstoel, rollator etc.)
* eventueel mee te reizen hulphond of medereiziger(s)
* indien bekend, het tijdstip voor de retourrit.

De telefoniste geeft vervolgens aan hoe laat u opgehaald wordt en wat de reis kost.

Gratis terugbelservice

U kunt met de centrale afspreken dat zij u bellen, ongeveer 5 minuten voordat de Regiotaxi bij u voor de deur staat. De centrale heeft daarvoor het telefoonnummer nodig, waarop u dan bereikbaar bent.

Verandering per 1 april 2016

Vanaf 1 april werken provincie en de vier gemeenten samen via de Mobiliteitscentrale. De verantwoordelijkheid voor de reservering en planning ligt bij Connexxion en de ritten worden uitgevoerd door drie taxibedrijven als basisvervoerders: Vloettax, Taxicentrale Zwolle en Van Slooten
Personenvervoer. Daarnaast zijn er aanvullende vervoerders. Het is een voor Nederland nieuwe manier van samenwerken, die meer kansen biedt voor lokale taxibedrijven en waarmee het vervoer slimmer kan worden georganiseerd. Wat hetzelfde blijft, is de kwaliteit van het vervoer.

Meer informatie

Alle wijzigingen die per 1 april 2016 ingaan, zijn terug te lezen in de folder op www.flevoland.nl/regiotaxi. Ook kunt u het vervoersreglement downloaden op deze website.

Heeft u vragen over Wmo-vervoer, dan kunt u een e-mail sturen naar wmozorg@lelystad.nl of contact opnemen via telefoonnummer 14 0320.