Royal FloraHolland - Wereldwijd meer productie en afzet van snijhydr..


06 april 2016Royal Floraholland Snij Hydrangea

Royal FloraHolland heeft de ontwikkelingen van de snijhydranchea in kaart gebracht. In het rapport Snijhydrangea leest u meer over de productie- en afzetontwikkelingen en de groeikansen en bedreigingen.

Wereldwijd 1.200 hectare

Wereldwijd is ongeveer 1.200 hectare beplant met snijhydrangea. Het grootste productieland is Colombia. Hier is de productie de afgelopen jaren fors gegroeid. Daarmee laten ze Nederland als productieland ver achter zich.

Ten opzichte van 2012 is de wereldwijde productie met meer dan 35% gestegen. In Colombia is die stijging het hoogst, met zeker 200 hectare. In Japan en Nieuw-Zeeland wordt een afname van de productie verwacht.

Populair als feestbloem

De snijhydrangea wordt steeds populairder. Dit komt door de grootte van de bloem en de variatie in kleuren. Vooral in boeketten en grote arrangementen wordt de bloem veel gebruikt. De snijhydrangea zie je daarom vaak terug in bloemdecoraties voor huwelijken, feesten en events.

In Zuid-Amerika worden voornamelijk zachte kleuren geteeld. Zij exporteren naar de Verenigde Staten. Nederlandse kwekers van snijhydrangea kunnen zich onderscheiden met mooie harde en intense kleuren, die alleen in Nederland worden geteeld.

De grootste consumptiemarkten voor snijhydrangea zijn de Verenigde Staten, Nederland en andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het Midden-Oosten is een groeimarkt.

Rapport opvragen?

In het rapport Snijhydrangea van Royal FloraHolland staat meer marktinformatie over de bloem. Kwekers kunnen met dit rapport hun positie in de markt beter bepalen. Het volledige rapport is gratis verkrijgbaar voor leden van Royal FloraHolland die snijhydrangea aanvoeren.

* Vraag het rapport Snijhydrangea gratis aan via de Klantenservice

Meer weten?

Heeft u interesse in andere groeimarkten en consumenteninzichten?

* Neem contact op met de Klantenservice