Gratis lint om overlast visdiefjes te voorkomen


Binnenkort begint het broedseizoen van de visdiefjes. Ook dit jaar willen we overlast in (het centrum van) Terneuzen voorkomen. We hopen dat de visdiefjes, zoals vorig jaar, weer massaal gebruik gaan maken van de broedlocatie aan de radartoren op het sluizencomplex.

Heeft u een plat dak met kiezels op een locatie in de Binnenstad of Java of aan de Industrieweg en omgeving? Dan stelt de gemeente Terneuzen gratis rood/wit lint voor u beschikbaar. Deze linten schrikken de visdiefjes af. Het rood/wit lint dient uiterlijk eind april te zijn aangebracht, dus
voordat de visdiefjes begin mei neerstrijken vanuit Afrika. Want als de visdiefjes eenmaal aan het broeden zijn op uw dak, is het vanuit de Flora- en faunawet verboden om de nesten te verwijderen. U kunt het lint afhalen bij de publieksbalie in Terneuzen.

Lint zelf aanbrengen
Het is de bedoeling dat u dit lint zelf aanbrengt op uw dak. Bent u echt niet in de gelegenheid om dit lint aan te brengen op uw dak, dan kunt u contact opnemen met PIBLW in Terneuzen via telefoonnummer 0115-610 905. Tegen geringe kostprijs wordt het lint op uw dak aangebracht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. S. Strooband, tel. 14 0115 of mail naar s.strooband@terneuzen.nl