Lange files door Belgische tolheffing


5 april 2016, 15:43

De invoering van de Belgische tolheffing zorgt dinsdag voor de vijfde dag op rij voor problemen aan de Belgische grens. Opmerkelijk is dat naast de A67, nu ook het verkeer op de A76 vastloopt.

Nog altijd zijn er veel chauffeurs die bij de eerste parkeerplaats op Belgisch grondgebied een tolkastje moeten aanschaffen. Door de massale toeloop ontstaan lange wachtrijen. Op de A67 tussen Eindhoven en Turnhout staan sinds vrijdag dagelijks veel trucks op de vluchtstrook te wachten. Om te
voorkomen dat al het verkeer op hoge snelheid langs de stilstaande trucks raast is de rechterrijstrook dicht. Dit leidt tot 6 kilometer file.

Ook file op A76

Opmerkelijk is dat vandaag ook de A76 vanuit Geleen richting Leuven (B) vastloopt. Voor Maasmechelen staat dik 4 kilometer file. Bij een parking ontstaan wachtrijen van truckers die een tolkastje willen kopen. Dit leidt op de snelweg tot file. Minister Schulz laat inmiddels weten daar haar
Belgische collega coulance zal betrachten als vrachtwagenchauffeurs buiten hun schuld om problemen ondervinden met het nieuwe tolsysteem.

Blij dat Vlaamse collega coulance heeft toegezegd bij handhaving tolheffing. Goed nieuws voor Nederlandse chauffeurs.

* Melanie Schultz (@MelanieSvH) 5 april 2016

Foto: (c) twitter.com/HenkdeVries1970