Duitsland stopt met grenscontroles


5 april 2016, 23:13

Nederlanders die deze zomer naar Oostenrijk op vakantie gaan hoeven op de terugweg niet te vrezen voor lange grensfiles. Duitsland heeft aangegeven in mei te willen stoppen met grenscontroles.

Minister van Binnenlands Zaken de Maziere heeft dat vanavond gezegd. De komende tijd zullen de controles steeds verder worden afgebouwd. Als de vluchtelingenstroom gelijk blijft stopt Duitsland per 12 mei definitief met controleren. Dat zou goed nieuws zijn voor Nederlanders die de
zomervakantie in Oostenrijk willen doorbrengen. Dit scheelt lange files op de terugweg. De VID ziet door Duitse grenscontroles dagelijks lange files. Tijdens het wintersportseizoen liepen de wachtrijen soms op tot bijna 20 kilometer.

Niet alleen goed nieuws

Toch is het niet alleen goed nieuws vanaf het zomervakantiefront. Met het toenemen van de vluchtelingenstroom via Italie willen de autoriteiten grenscontroles invoeren op de Brenner. Dit is zeer slecht nieuws voor Nederlanders die naar Italie op vakantie gaan. De VID waarschuwt vakantiegangers
die de zomer terugkeren vanaf het Gardameer alvast voor lange files op de A22 bij de Brenner.

"Ueber den 12. Mai hinaus keine Verlaengerung der Grenzkontrollen" zw. Dtl. & Oe., sagt der dt. Innenminister De Maiziere in der #ZiB2.

* Armin Wolf (@ArminWolf) 5 april 2016

Foto: (c) VID