EasySwitch geeft 11 tips voor verlagen energierekening


AMSTERDAM, 20160405 -- Ervoor zorgen dat je nooit een hogere energierekening hebt dan nodig? Het is zonde om geld kwijt te zijn aan kosten die je had kunnen voorkomen om leukere dingen te doen. Onderstaande tips van EasySwitch.nl helpen je besparen op je energierekening.

  1.    Installeer een programmeerbare thermostaat

Met een vooraf ingestelde thermostaat verbruik je alleen energie wanneer je thuis bent. Stel een doordeweeks- en weekendprogramma in en je huis in verwarmd wanneer je thuis komt van je werk.

 2.    Laat je afwas natuurlijk drogen

Je bespaart de meeste energie door de temperatuur van de vaatwasser laag te zetten of op het eco-programma te laten draaien. Ook het drogen van de afwas is bij veel afwasmachines uit te schakelen. Heb je geen afwasmachine, gebruik dan een teiltje om in af te wassen. Met name het opwarmen van water kost veel energie.

 3.    Zet apparaten en lichten uit in kamers waar je je niet in bevindt.

Een simpele manier om te besparen op de kosten voor energie is door apparaten uit te zetten in ruimten waarin je je niet bevindt.

 4.    Sluit digitale apparatuur aan op stand-by killers

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat apparaten in stand-by nog steeds energie verbruiken. Het is natuurlijk zonde om energie te verbruiken waar je er niet écht gebruik van maakt. Meer inzicht in jouw energieverbruik? Sommige energieleveranciers bieden de mogelijkheid om een slimme meter te koppelen aan jouw persoonlijke account, waardoor je inzicht kunt krijgen in jouw verbruik. Vergelijk en zoek met behulp van EasySwitch.nl de goedkoopste energieleverancier die dit aanbiedt.

 5.    Douche korter en gebruik een waterbesparende douchekop

Vind je het lastig om je waterverbruik onder controle te houden? Schaf dan een energiezuinige douchekop aan. Ook een douchewekker kan je helpen watergebruik te beperken.

 6.    Zet de wasmachine en afwasmachine pas aan als deze helemaal vol zitten.

Probeer een wasmachine of afwasmachine zo min mogelijk te laten draaien. Dit doe je door iedere keer de machine pas aan te zetten wanneer deze helemaal vol zit.

 7.    Stop kleding niet in de droger maar laat kleding drogen aan een droogrek

Drogers verbruiken veel energie. Ook kan de kwaliteit van de kleding in de droger erop achteruitgaan. Schaf liever een droogrek aan, waar je je kleding natuurlijk op laat drogen. In de zomer kan dit zelfs buiten in de zon!

8.    Sluit ramen en deuren goed voordat je de thermostaat aan zet

Het is zonde om voor niets te stoken. Zorg er daarom voor dat ramen en deuren goed dicht zijn wanneer je de verwarming aan zet. Deuren naar andere kamers met kieren zijn geen probleem; ventilatie is goed voor de gezondheid.

 9.    Pas je rijgedrag aan

Met een elektrische auto of een energiezuinige auto zie je natuurlijk meteen een verschil in je maandelijkse kosten. Toch zijn er ook andere manieren om te besparen op energiekosten. Door bijvoorbeeld je rijgedrag aan te passen en rustiger te rijden met minder plotseling optrekken en remmen bespaar je op brandstof.

 10.  Check of alle lampen in huis energiezuinig zijn

Het idee dat spaarlampen alleen maar kil licht kunnen geven is inmiddels achterhaald. Er bestaan tegenwoordig genoeg spaarlampen die warm licht uitstralen. Spaarlampen helpen je besparen op je energiekosten omdat ze een stuk minder energie verbruiken en je niet vaak nieuwe lampen hoeft te kopen.

 11.  Vergelijk je energiecontract om zeker te weten dat je niet teveel betaalt

Als je je aan al deze tips gehouden hebt, weet je zeker dat je er binnenshuis al veel aan doet om te besparen op energie. Een manier om in één stap veel minder geld kwijt te zijn aan energie is door te kijken of je bij een andere energieleverancier minder zou moeten betalen voor de energie die je gebruikt. Vind je de duurzaamheid van jouw energieleverancier belangrijk? Of gaat het jou alleen om een goedkope prijs? Op de vergelijkingswebsite gespecialiseerd in energie vergelijken, zoals EasySwitch.nl kan je onafhankelijk vergelijken en filteren wat jij belangrijk vindt aan een nieuw energiecontract.

Over EasySwitch.nl

EasySwitch.nl is een onafhankelijke energievergelijker waar consumenten energiecontracten kunnen vergelijken. Dagelijks is het team van EasySwitch.nl bezig om de consumentenmarkt inzichtelijk en transparant te maken.