Breng vandaag uw stem uit


Laatste update: 6 april 2016.

Vandaag houden we in Nederland een raadgevend referendum. U kunt stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraine.

Iedere Nederlander die op 6 april 2016 18 jaar of ouder is mag stemmen. Uw stem, daar maakt u zich toch sterk voor!

Bent u voor of tegen?

Op het stembiljet staat de vraag: bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraine. In de associatieovereenkomst maken de EU en haar lidstaten afspraken met Oekraine over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel.
De Eerste en Tweede Kamer gingen al akkoord. Meer informatie over de inhoud van de associatieovereenkomst leest u op www.referendum-commissie.nl.

Waar kunt u stemmen?

Onze gemeente telt 16 stemlokalen. U mag met uw stempas overal in onze gemeente uw stem uitbrengen. Op de pagina Referendum 2016 vindt u een actueel overzicht met alle stemlokalen. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden en geopend van 's ochtends 07.30 tot 's avonds 21.00 uur.

Kan iemand anders voor mij stemmen?

Iedereen die in onze gemeente woont en zelf een stempas ontving, kan voor u stemmen. Vul de achterkant van beide stempassen in. Zorg dat u en degene die u machtigt allebei de stempas ondertekenen. Geef de ingevulde stempas en (een kopie van) uw legitimatiebewijs mee.