Lange files door gesloten wisselstrook A1


6 april 2016, 07:04

Verkeer moet woensdagochtend rekening houden met lange files A1 en de A6. Oorzaak is een ongeluk bij de wisselstrook. Een automobilist reed tegen het puntstuk bij Diemen. De wisselstrook blijft daarom de hele ochtendspits dicht.

De VID verwacht dat de wisselstrook niet heel snel vrijgegeven zal wordt. Rijkswaterstaat moet eerst een spoedreparatie uitvoeren voor verkeer weer mag passeren. De files zullen dan ook verder in lengte gaan toenemen.

RIMOB

Een auto botste door onbekende oorzaak op de zogenaamde RIMOB (RIMpelbuis Obstakel Beveiliger), een kreukelzone op het puntstuk van de vangrail). Een RIMOB verkleint de impact bij een aanrijding met de vangrail, maar moet zodra 'ie verkreukelt is direct vervangen worden.

Update 07:20 uur

Naar verwachting duurt het vervangen van de rimob tot 09.00 uur. De wisselstrook zal daarom de gehele spits afgesloten blijven.

Update 07:34 uur

De file op de A1 is al opgelopen tot 15 kilometer en begint bij Blaricum. De extra reistijd bedraagt zeker 45 minuten. Weggebruikers vanuit Utrecht met bestemming Amsterdam kunnen vanaf het knooppunt Eemnes beter overwegen om te rijden richting Utrecht over de A27 en de A2.

Foto: via Mathieu Meijer

Foto: (c) Mathieu Meijer @wolliewonka