Minister tekent Tracebesluit Blankenburgverbinding | Rijkswaterstaat

Minister tekent Tracebesluit Blankenburgverbinding

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 06 april 2016- Laatste update: 06 april 2016 09:25 uur

Op 28 maart heeft Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het Tracebesluit voor de Blankenburgverbinding vastgesteld. De Blankenburgverbinding is een nieuwe weg (de A24) die de A15 en A20 met elkaar verbindt ten westen van Rotterdam.

Ook wordt de A20 tussen Kethelplein en de aansluiting op de Blankenburgverbinding verbreed. De nieuwe verbinding komt te liggen aan de westkant van Vlaardingen en de oostkant van Rozenburg.

Minister Schultz: `De Blankenburgverbinding gaat een goede bijdrage leveren aan een betere bereikbaarheid van de haven van Rotterdam, de Greenport Westland en aan een robuust verkeersnetwerk van de regio Rotterdam.'

Beroepsprocedure

Op 6 april a.s. wordt dit Tracebesluit gepubliceerd en van 6 april tot en met 18 mei 2016 ligt het ter inzage. Belanghebbenden die een zienswijze op het Ontwerp Tracebesluit hebben ingediend, kunnen van 7 april tot en met 18 mei 2016 beroep instellen tegen het Tracebesluit door een beroepschrift in te dienen. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze over het Ontwerp Tracebesluit naar voren hebben gebracht.

Informatiebijeenkomsten

Rijkswaterstaat organiseert op 11 april in het Deltahotel te Vlaardingen en 12 april in de Stadswinkel te Rozenburg informatiebijeenkomsten over het Tracebesluit van de Blankenburgverbinding. Beide bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 uur tot 20.00 uur. Bewoners en andere belanghebbenden krijgen daar informatie over het Tracebesluit, de voorbereiding en aanleg van de Blankenburgverbinding, en de beroepsprocedure.

Meer informatie

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding is te vinden op de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding of de website Blankenburgverbinding.nl.