Unit4 vernieuwt Scenario Advies: geintegreerde financiele planning

06. April 2016

Utrecht, 6 april 2016 - Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software kondigt aan het product Scenario Advies te hebben vernieuwd. De nieuwste release integreert hypotheekzaken met het brede portfolio van financiele planning inclusief inkomensrisico's zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid los of in samenhang met een hypotheek. Ook is de Woonmodule van het pakket uitgebreid zodat bestaande hypotheekdelen en restschuldfinanciering kunnen worden meegenomen.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens Unit4 Connect, het eerste Europese klantevenement van Unit4 met ruim duizend bezoekers.

Hypotheek Visie heeft het pakket gepilot. "We zien een besparing van 25% in administratietijd. Dit komt doordat CRM, advies, administratie en output in de vorm van een overzichtelijk adviesrapport zijn geintegreerd", zegt Frank van Eijk, franchisenemer Hypotheek Visie Zwolle.

"We brengen hiermee een pakket op de markt dat bijzonder gemakkelijk in gebruik is en dat het werkterrein verbreedt van hypotheekadvisering en -bemiddeling naar advisering op het terrein van de Financial Planning", zegt Joris van Leeuwen, General Manager bij Unit4. De financiele situatie van mensen is gecompliceerder dan alleen een hypotheek. Het is niet meer van deze tijd en ondoenlijk om de gehele complexiteit van iemands financiele situatie te matchen met de wirwar van aanbod van financiele oplossingen zonder de hulp van slimme software."

Dit jaar voegt Unit4 een koppeling toe met de premie- en voorwaarden vergelijking van Moneyview.